Een groeiende onzekerheid

Het overgrote deel van de ondernemers en vrije beroepen is ongerust tot zeer ongerust. Meer nog, 8 op 10 van de deelnemers aan onze bevraging gaf aan dat ze nog ongeruster zijn dan een maand geleden. De ongerustheid groeit. Erg begrijpelijk uiteraard. De evolutie van het conflict brengt steeds meer onzekerheden met zich mee.

Reële gevolgen

De oorlog heeft een uitgesproken impact op onze klanten. Wat baart u de meeste zorgen? De grote meerderheid heeft het meteen over de hoge inflatie en de prijsstijgingen in het algemeen. Ook de verdere uitbreiding van de oorlog zorgt voor onrust en roept heel wat vragen op.

Financiële aspecten

De financiële impact van het conflict komt minder duidelijk naar voren. Deze impact is uiteraard afhankelijk van de sector waarin de bevraagden actief zijn.

Eén op drie voelt nog geen financiële implicaties. Eén op drie geeft aan dat het conflict wél voor financiële onrust zorgt. De rest van de bevraagden reageert eerder neutraal.

Ook als het om de impact op hun beleggingsstrategie gaat, blijft die verdeling min of meer gelijk. Voor slechts 1 op 4 heeft het conflict helemaal geen invloed op hun beleggingskeuzes.

Wat is de impact van de actualiteit op uw financiële situatie?

Hoe kunt u blijven vasthouden aan uw doelstellingen in deze onzekere tijden? We bekijken dit graag samen met u!
Barbara Claeys
Barbara Claeys

Blog

Mijn bedrijf is gehackt. Wat nu?

Hoe afhankelijk zijn we van informatica? En wat zijn de risico's? Vanuit enkele concrete situaties geven we u graag tips en tricks!

Het belang van voorafbetalingen in boekjaar 2024

Uw vennootschap is niet verplicht om voorafbetalingen te doen. Wanneer uw vennootschap echter niet of onvoldoende voorafbetalingen doet, riskeert u een belastingvermeerdering. Hoe vermijdt u deze vermeerdering? U leest het hier.

Eén wereld, duizend vrouwen

Op 8 maart vieren we Internationale Vrouwendag. Ook bij Bank Van Breda laten we deze dag niet zomaar voorbijgaan. Wat betekent deze dag voor vrouwelijke ondernemers en vrije beroepen?

Lees meer updates