Spreiden

De beste manier om de marktschommelingen tegen te gaan, is door uw beleggingen te spreiden. Zowel in tijd als in risico. Zorg dat u een mooie mix hebt binnen uw beleggingsportefeuille. Aandelen geven doorgaans een goede bescherming tegen inflatie. Als u alleen vastrentende beleggingen in uw portefeuille hebt, dan kan u het effect van de inflatie in het beste geval enigszins verzachten. Wilt u de inflatie echter structureel tegengaan, dan moet u een deel van uw beleggingsportefeuille dynamisch beleggen.

Uiteraard moet u uw beleggingsportefeuille samenstellen in overeenstemming met uw risico-appetijt. Samen met uw account manager bepaalt u de juiste verhouding tussen cash, beleggingen met focus op bescherming en beleggingen met focus op het behalen van rendement.

Maar wat doet u nu best in tijden van crisis? Kiest u best voor langetermijnbeleggingen, zoals tak 21 en tak 23 levensverzekeringen of een kapitalisatieverrichting zoals tak 26? Of kiest u beter voor kortetermijnbeleggingen?

Ons advies:

Langetermijnbeleggingen hebben altijd een hoger rendement in het vooruitzicht dan niet-beleggingen (vb. spaarrekeningen) of kortetermijnbeleggingen.

Waarom blijven investeren in tak 21 of 26?

Het geïnvesteerde kapitaal en het rendement op lange termijn worden bij een tak 21 en 26 beschermd. In tijden van onzekerheid is niets waardevoller dan zekerheid. Wij blijven ze dan ook adviseren voor een optimale bescherming van uw kapitaal.

Bovendien kan, bij Bank Van Breda, een tak 26 afgesloten door een vennootschap, ook gekoppeld worden aan een gelijktijdig gestarte tak 21 of 26 polis. Zo kan u te allen tijde het vermogen van uw onderneming kosteloos naar uw privé overhevelen. U hoeft hierbij geen rekening te houden met eventuele contractuele uitstapvergoedingen of mogelijke afkoopkosten.

Waarom ook dynamisch blijven beleggen?

Is het in deze onzekere tijden en gezien de volatiliteit van de markten de moeite waard om te blijven beleggen in fondsen en tak 23 beleggingsverzekeringen? 

Wij bevelen het zeker aan als uw beleggingshorizon langer is dan zes jaar en u bereid bent om enige risico's te nemen. Door te richten op de lange termijn bent u immers beter in staat om beursschommelingen op te vangen. Blijven beleggen op de financiële markten is nog steeds een goed idee. Enerzijds om rendement te behalen en anderzijds om u beter tegen inflatie te beschermen.

Hebt u vragen over uw langetermijnbeleggingen?

Neem contact met ons op. We maken graag tijd voor u.
Aude-Line Berrahou
Aude-Line Berrahou

Blog

Van academische verdieping naar bedrijfsvernieuwing: een persoonlijk perspectief

‘Ik liet de academische wereld achter me na het afronden van mijn doctoraat en koos voluit voor Bank Van Breda.'

Mijn bedrijf is gehackt. Wat nu?

Hoe afhankelijk zijn we van informatica? En wat zijn de risico's? Vanuit enkele concrete situaties geven we u graag tips en tricks!

Het belang van voorafbetalingen in boekjaar 2024

Uw vennootschap is niet verplicht om voorafbetalingen te doen. Wanneer uw vennootschap echter niet of onvoldoende voorafbetalingen doet, riskeert u een belastingvermeerdering. Hoe vermijdt u deze vermeerdering? U leest het hier.

Lees meer updates