Geopolitieke spanningen zijn van alle tijden en hebben vanuit een lange termijnperspectief slechts een marginale impact op de prestaties van een goed samengestelde en professioneel beheerde beleggingsportefeuille. In het verleden hebben de beurzen zich trouwens steeds hersteld.

Dit gezegd zijnde is het natuurlijk normaal dat er vandaag emotionele reacties zijn op de dalende koersen van beleggingen op de financiële markten.

Het gedrag van een belegger heeft echter een veel grotere invloed dan het gedrag van zijn beleggingen. Wij kunnen u uiteraard niet verbieden om uit de beurs te stappen maar als professioneel vermogensbegeleider vinden we het wel belangrijk om u te “beschermen” tegen emotioneel gestuurde beslissingen.

De troeven van onze gespreide portefeuille aanpak

Als u ons advies van een gespreide beleggingsportefeuille heeft gevolgd dan is enkel uw deelportefeuille met focus op rendement onderhevig aan de huidige dalende beurskoersen.

De deelportefeuille met focus op bescherming die bestaat uit termijnrekeningen/deposito’s en verzekeringsbeleggingen tak 21/26 is immers niet onderhevig aan de actuele schommelingen van de financiële markten.

Bovendien doen we voor uw deelportefeuille met focus op rendement beroep op zeer betrouwbare partners-vermogensbeheerders die professioneel en deskundig kunnen omgaan met deze situaties. Ze hebben dit in het verleden al meermaals bewezen en we hebben er alle vertrouwen in dat dit ook geldt voor de toekomst.

Als u toch nog vragen of bedenkingen heeft kan u natuurlijk altijd beroep doen op uw account manager die persoonlijk kan toelichten.

De kracht van gespreid beleggen

Doet de oorlog in Oekraïne en de impact op de beurs u twijfelen aan uw beleggingsstrategie? Logisch. En toch is het goed om ook in deze onzekere tijden de emoties van het moment te bannen en de focus op lange termijn te behouden. Blijf geloven in uw gespreide beleggingsportefeuille en houd vast aan de gekozen strategie.
Barbara Claeys
Barbara Claeys

Blog

Mijn bedrijf is gehackt. Wat nu?

Hoe afhankelijk zijn we van informatica? En wat zijn de risico's? Vanuit enkele concrete situaties geven we u graag tips en tricks!

Het belang van voorafbetalingen in boekjaar 2024

Uw vennootschap is niet verplicht om voorafbetalingen te doen. Wanneer uw vennootschap echter niet of onvoldoende voorafbetalingen doet, riskeert u een belastingvermeerdering. Hoe vermijdt u deze vermeerdering? U leest het hier.

Eén wereld, duizend vrouwen

Op 8 maart vieren we Internationale Vrouwendag. Ook bij Bank Van Breda laten we deze dag niet zomaar voorbijgaan. Wat betekent deze dag voor vrouwelijke ondernemers en vrije beroepen?

Lees meer updates