In tijden van crisis maken we ons allemaal extra zorgen om ons vermogen. Dat is zeker zo als u op de financiële markten hebt belegd. Want ook u wilt ongetwijfeld een maximale bescherming tegen kapitaalverlies met behoud van een zo hoog mogelijk rendement én een maximaal bedrag dat snel beschikbaar is voor (on)verwachte uitgaven of kansen.

Net daarom is de invulling van uw beleggingsportefeuille gebaseerd op spreiding. Spreiding in looptijd én activaklassen. Een standvastige productmix die levenslang doorgetrokken wordt, daar gaat het om. Zo beschermt u zich niet enkel tegen de marktvolatiliteit, maar door te beleggen volgens een vooraf bepaalde strategie en een concreet doel voor ogen bouwt u uw vermogen op lange termijn met de nodige gemoedsrust op.

De bestanddelen van een gespreide portefeuille

  • Cashbuffer

Uw financiële buffer op de spaarrekening is er voor geplande en/of onverwachte uitgaven. Dit geld is meteen beschikbaar.

  • Beleggingen met focus op bescherming

Deze beleggingen zorgen voor maximale kapitaalbescherming, omdat ze niet onderhevig zijn aan beursschommelingen. Het rendementsperspectief op termijn is hoger dan wanneer u het geld volledig als cashbuffer behoudt.

  • Beleggingen met focus op rendement

Uw beleggingen die focussen op het behalen van rendement zijn afhankelijk van uw risicobereidheid en onderhevig aan de schommelingen van de financiële markten. Ze vragen een langetermijnvisie en vormen weerbaarheid t.a.v. inflatie.

De voordelen van een spaarrekening bij Bank Van Breda

De spaarrekening maakt integraal deel uit van de gespreide portefeuille. Het is uw financiële buffer die meteen beschikbaar is. Elke klant heeft liquiditeit of cash nodig voor geplande maar ook onverwachte uitgaven en kansen.

Met onze spaarrekeningen (de bestaande spaarrekening en de recente Fidelity-rekening) willen wij onze trouwe klanten belonen zonder beperkende voorwaarden qua volume.

Via uw MyPlan-tool hebt u al een overzicht van uw vermogen in uw VanBredaOnline.

Onze visie

Dirk Wouters, voorzitter van het Directiecomité van Bank Van Breda:

‘Ons idee is om te diversifiëren tussen spaarproducten en marktbeleggingen. Vertrouw voor uw beleggingen op een beheerder met een solide reputatie. Geld dat u niet meteen nodig hebt, kunt u beter beleggen in een deelportefeuille bescherming en/of een deelportefeuille rendement met een focus op lange termijn. Dit is beter dan aan markettiming te doen of u te laten leiden door de marktomstandigheden.’

Dimitri Bauters, regioverantwoordelijke Brussel-Wallonië:

'Ons gespreid portefeuilleadvies heeft zich de afgelopen jaren bewezen en voldoet aan de verwachtingen van de belegger.

Bij beleggen hoopt iedereen immers op een product dat liquiditeit biedt, risicoloos is en het beste rendement oplevert. Dit product bestaat niet. Onze gediversifieerde portefeuille voldoet daarentegen wel aan deze verwachtingen. De juiste keuze: de juiste mix van cash, bescherming en rendement'

Met een gerust hart sparen en beleggen?

Bespreek het met onze experten. Samen bepalen we een strategie op maat voor uw professioneel en privévermogen.

U wilt een spaarrekening openen?  Lees dan eerst deze essentiële info over sparen!

Barbara Claeys
Barbara Claeys

Blog

Van plan om vastgoed te onttrekken uit uw vennootschap? Het laatste standpunt van VLABEL biedt nieuwe perspectieven!

Vastgoed overhevelen naar privé voor € 50? Dat kan vanaf nu dankzij de regelwijziging van de Vlaamse Belastingsdienst. Dit is eerder een uitzondering dan de regel. Ontdek of u in anamerking komt.

Vlot en veilig betalen op vakantie? 5 concrete tips!

De zomervakantie staat voor de deur en u pakt binnenkort weer de valiezen in om even heerlijk te gaan ontspannen. Maar hoe zorgt u dat u vlot en veilig betaalt in het buitenland? Hier onze 5 tips!

ECB verlaagt rente voor het eerst in vijf jaar. Wat betekent dit voor u?

Een éérste voorzichtige renteknip van 25 basispunten in 5 jaar door de ECB is een feit. Wat betekent dit voor u?

Lees meer updates