In tijden van crisis maken we ons allemaal extra zorgen om ons vermogen. Dat is zeker zo als u op de financiële markten hebt belegd. Want ook u wilt ongetwijfeld een maximale bescherming tegen kapitaalverlies met behoud van een zo hoog mogelijk rendement én een maximaal bedrag dat snel beschikbaar is voor (on)verwachte uitgaven of kansen.

Net daarom is de invulling van uw beleggingsportefeuille gebaseerd op spreiding. Spreiding in looptijd én activaklassen. Een standvastige productmix die levenslang doorgetrokken wordt, daar gaat het om. Zo beschermt u zich niet enkel tegen de marktvolatiliteit, maar door te beleggen volgens een vooraf bepaalde strategie en een concreet doel voor ogen bouwt u uw vermogen op lange termijn met de nodige gemoedsrust op.

De bestanddelen van een gespreide portefeuille

  • Cashbuffer

Uw financiële buffer op de spaarrekening is er voor geplande en/of onverwachte uitgaven. Dit geld is meteen beschikbaar.

  • Beleggingen met focus op bescherming

Deze beleggingen zorgen voor maximale kapitaalbescherming, omdat ze niet onderhevig zijn aan beursschommelingen. Het rendementsperspectief op termijn is hoger dan wanneer u het geld volledig als cashbuffer behoudt.

  • Beleggingen met focus op rendement

Uw beleggingen die focussen op het behalen van rendement zijn afhankelijk van uw risicobereidheid en onderhevig aan de schommelingen van de financiële markten. Ze vragen een langetermijnvisie en vormen weerbaarheid t.a.v. inflatie.

De voordelen van een spaarrekening bij Bank Van Breda

De spaarrekening maakt integraal deel uit van de gespreide portefeuille. Het is uw financiële buffer die meteen beschikbaar is. Elke klant heeft liquiditeit of cash nodig voor geplande maar ook onverwachte uitgaven en kansen.

Met onze spaarrekeningen (de bestaande spaarrekening en de recente Fidelity-rekening) willen wij onze trouwe klanten belonen zonder beperkende voorwaarden qua volume.

Via uw MyPlan-tool hebt u al een overzicht van uw vermogen in uw VanBredaOnline.

Onze visie

Dirk Wouters, voorzitter van het Directiecomité van Bank Van Breda:

‘Ons idee is om te diversifiëren tussen spaarproducten en marktbeleggingen. Vertrouw voor uw beleggingen op een beheerder met een solide reputatie. Geld dat u niet meteen nodig hebt, kunt u beter beleggen in een deelportefeuille bescherming en/of een deelportefeuille rendement met een focus op lange termijn. Dit is beter dan aan markettiming te doen of u te laten leiden door de marktomstandigheden.’

Dimitri Bauters, regioverantwoordelijke Brussel-Wallonië:

'Ons gespreid portefeuilleadvies heeft zich de afgelopen jaren bewezen en voldoet aan de verwachtingen van de belegger.

Bij beleggen hoopt iedereen immers op een product dat liquiditeit biedt, risicoloos is en het beste rendement oplevert. Dit product bestaat niet. Onze gediversifieerde portefeuille voldoet daarentegen wel aan deze verwachtingen. De juiste keuze: de juiste mix van cash, bescherming en rendement'

Met een gerust hart sparen en beleggen?

Bespreek het met onze experten. Samen bepalen we een strategie op maat voor uw professioneel en privévermogen.

U wilt een spaarrekening openen?  Lees dan eerst deze essentiële info over sparen!

Barbara Claeys
Barbara Claeys

Blog

Van academische verdieping naar bedrijfsvernieuwing: een persoonlijk perspectief

‘Ik liet de academische wereld achter me na het afronden van mijn doctoraat en koos voluit voor Bank Van Breda.'

Mijn bedrijf is gehackt. Wat nu?

Hoe afhankelijk zijn we van informatica? En wat zijn de risico's? Vanuit enkele concrete situaties geven we u graag tips en tricks!

Het belang van voorafbetalingen in boekjaar 2024

Uw vennootschap is niet verplicht om voorafbetalingen te doen. Wanneer uw vennootschap echter niet of onvoldoende voorafbetalingen doet, riskeert u een belastingvermeerdering. Hoe vermijdt u deze vermeerdering? U leest het hier.

Lees meer updates