“Even bad timing trumps inertia"

Zelfs slechte timing overtroeft uitstelgedrag om te investeren, ook al stapt u in op wat later een relatief ‘duur’ moment blijkt te zijn. Als uw horizon voldoende lang is, behaalt u sowieso een beter rendement dan wanneer u helemaal niets doet en uw geld op zicht- of spaarrekening laat staan. ‘Nu' is altijd een goed moment op voorwaarde dat uw beleggingshorizon lang genoeg is. Begin gewoon en panikeer niet als het wat minder gaat, dit is nu éénmaal eigen aan dynamischer beleggen.

Gespreid opstarten of opbouwen via een maandelijks beleggingsplan zorgt ervoor dat eventuele beurscorrecties net een opportuniteit kunnen zijn en ondersteunen het uiteindelijke rendement van uw dynamische beleggingen. Deze vallen onder uw beleggingsportefeuille met focus op behalen van rendement die actief en gespreid beheerd wordt door Cadelam, fondsbeheerder van Delen Private Bank.

Uiteraard zijn er risico’s verbonden aan beleggen. Houd net daarom zeker ook rekening met uw persoonlijke financiële kennis en beleggingservaring. Neem geen risico’s die u niet wilt of kunt nemen en waak erover dat u mogelijke verliezen altijd kan opvangen.

Onderstaande geeft op ludieke manier weer hoe emoties vaak de overhand nemen en wat hiervan het effect kan zijn op ons beleggingsgedrag.

Hoe het dus niet moet….

Grafiek-emotie-aandelen 01.02.23

Ga voor een strategie op lange termijn

De beurzen waren de laatste maanden bijzonder volatiel. We zagen felle correcties, maar op sommige dagen ging het ook heel snel opwaarts. Minirally’s en tussentijdse correcties … ze vallen echt niet te voorspellen, want ze zijn meestal gedreven door het gevoel van het moment.

We mikken hier samen met u maximaal op een langetermijnstrategie. Frequent in- en uitstappen is niet goed voor uw emotionele gemoedstoestand en nefast voor de kostenstructuur.

Toch onverwacht geld nodig en geen cash beschikbaar? Dan haalt u deze best uit uw beleggingsportefeuille met focus op kapitaalbescherming. Deze wordt niet belegd op de financiële markten en ondervindt hierdoor geen schommelingen. De spreiding in looptijden en behorende periodieke beschikbaarheid van uw gelden bieden gemoedsrust. Alsook indekking tegen renteschommelingen. Uw account manager bekijkt samen met u wat de voordeligste opname-opties zijn op dat moment, gegeven de (soms onverwachte) marktomstandigheden.

Beleggingen - NL

 

Nog vragen?

Neem gerust contact op met uw account manager.
null
Barbara Claeys
Barbara Claeys

Blog

Geld geleend aan uw vennootschap? Deze rente mag u aanrekenen!

Heeft u als aandeelhouder of vennoot geld ter beschikking gesteld aan de vennootschap, dan mag u op deze lening intresten of rente aanrekenen. Toch zijn er enkele regels. U ontdekt ze hier.

Van academische verdieping naar bedrijfsvernieuwing: een persoonlijk perspectief

‘Ik liet de academische wereld achter me na het afronden van mijn doctoraat en koos voluit voor Bank Van Breda.'

Lees meer updates