We willen onze kinderen een financieel duwtje in de rug geven als ze straks het ouderlijke huis verlaten. Ons beleggingsplan helpt ons hierbij.

wf Patricia Beeuwsaert-1-X5

Patricia Beeuwsaert

  • Medezaakvoerder van drukkerij Express
  • 48 jaar 
  • Gehuwd
  • 2 kinderen (20 en 17)
  • Klant bij Bank van Breda sinds 2012

We werkten allebei op dezelfde drukkerij toen de vonk oversloeg. Ik was er boekhoudster, Stijn hield zich bezig met het drukwerk. Toen enkele jaren later een kleine drukkerij te koop stond, waagden we onze kans. Eindelijk hadden we onze eigen zaak. Vastberaden om er ons levenswerk van te maken.

Stijn en ik komen geen van beiden uit een ondernemersnest. Toch hadden we de knepen van het ondernemen snel onder de knie. We werken al zeventien jaar lang dag in dag uit samen. Ons geheim? We focussen ons elk op een ander domein. Ik doe het voorbereidend werk. De zogenaamde prepress. Stijn en onze medewerker drukken en werken af. We vullen elkaar perfect aan.

Drukkerij Express levert vooral bedrijfsdrukwerk. We richten ons hoofdzakelijk tot KMO’s en reclamebureaus. We hebben maar één vaste medewerker en willen bewust klein blijven. De reden? In tijden van grote internetdrukkerijen appreciëren onze klanten meer dan ooit onze persoonlijke aanpak. Hier ben je als klant geen nummer maar een mens van vlees en bloed. Ook de kleine bedrijven die minder drukwerk nodig hebben, zijn welkom. Dit onderscheidt ons net van vele andere drukkerijen.

Professionaliteit en geduld

Onze account manager Lien belde ons zo’n tien jaar geleden voor  het eerst op. Of ze even langs mocht komen om kennis te maken en Bank Van Breda voor te stellen? We bleven in eerste instantie wat terughoudend. We hadden onze vaste banken waarmee we al een tijdje samenwerkten. Waarom dan nog een bank erbij?

Maar Lien overtuigde ons. Vooral de professionaliteit viel ons meteen op. Lien legde ons met veel geduld en liefde voor haar vak uit wat Bank Van Breda voor ons en de drukkerij zou kunnen betekenen. Ik was meteen mee. Ik geef toe, het feit dat ik met een vrouw over onze geldzaken kon praten, deed me goed. Het klikte meteen. Lien werd al snel onze financiële vertrouwenspersoon.

 

Elke ouder wil het beste voor de kinderen. Dat is bij ons niet anders. En een goede start is vaak al het halve werk.

We hadden het al snel over een mogelijk beleggingsplan. We focusten ons in eerste instantie op onze privésituatie. De reden is simpel: we hadden toen nog niet zoveel middelen om te beleggen via onze zaak. En het kapitaal dat er was, hadden we nodig om te investeren. Een privé beleggingsplan zagen we wel meteen zitten. Lien legde ons haarfijn de mogelijkheden uit.

Haar advies en begeleiding stelde ons gerust. Mijn man en ik zijn zelf niet voldoende onderlegd om op de juiste manier te beleggen. Lien stelde voor om elke maand een vast bedrag te beleggen in verschillende beleggingsfondsen. Dat doen we nog steeds. We spreiden het bedrag in veilige en iets risicovollere beleggingen. Dat werkt prima. Van zodra we ook iets meer financiële mogelijkheden binnen het bedrijf hadden, startten we ook een beleggingsplan via de drukkerij op.

Uiteraard willen we met onze beleggingsplannen extra pensioenkapitaal voor later opbouwen. Een logische keuze als je als zelfstandigen door het leven gaat en het wettelijk pensioen beperkt blijft. Maar er is meer.

We hebben twee kinderen die straks op eigen benen staan. We sparen al van bij hun geboorte. Eerst via een gewone spaarrekening, maar nu via een beleggingsplan. Dat doen we bewust. Omdat we beseffen dat de komende generaties het niet zo gemakkelijk zullen hebben om in onze maatschappij staande te blijven. Het eisenpakket om mee te kunnen draaien, wordt steeds groter.

We willen ook onze dochter en zoon een financieel duwtje in de rug geven als ze straks het ouderlijke huis verlaten. Ook dat geeft ons gemoedsrust. Elke ouder wil het beste voor de kinderen. Dat is bij ons niet anders. En een goede start is vaak het halve werk. Die start willen we hen als ouder kunnen geven. Vandaar onze keuze om een beleggingsplan op te starten voor de toekomst van onze kinderen.’

wf Patricia Beeuwsaert-15-4K
Barbara Claeys
Barbara Claeys