Eerst een buffer, dan fiscaalvriendelijk beleggen

Zodra u een financiële buffer heeft aangelegd, kan u beginnen denken aan fiscaalvriendelijke beleggingen binnen uw vennootschap zoals de Individuele Pensioentoezegging. Dankzij deze formule spaart u nu al voor later en stimuleert de overheid u met een onmiddellijk belastingsvoordeel.

 

Onze gouden regel

Streef naar de juiste balans binnen uw portefeuille. Stel een optimaal gespreide portefeuille samen op basis van deze drie bouwstenen: cash als buffer, beleggingen met focus op kapitaalbescherming en beleggingen met focus op het behalen van rendement. Varieer binnen elke bouwsteen in termen van looptijd, product en risico om het beste resultaat te behalen in lijn met de door u gekozen strategie.

 

De juiste combinatie van beleggingen voor uw vennootschap

Elke belegging heeft zijn toegevoegde waarde voor liquiditeit, bescherming of rendement binnen de specifieke bouwsteen. Ongeacht wijzigende en vaak onverwachte marktomstandigheden past een combinatie van onderstaande beleggingen steeds in de beleggingsstrategie van uw vennootschap. Wij adviseren u graag om de juiste mix samen te bepalen.

  • Termijnrekening

Wenst u het risico op kapitaalverlies te minimaliseren of  heeft u een korte beleggingshorizon?

Dan kan u kiezen voor een termijnrekening. Ook bij een termijnrekening is het rendement aantrekkelijker geworden door de stijging van de marktrente.

Wij bieden oplossingen op maat om uw cash te laten renderen, met een evenwichtige mix van zichtrekeningen, spaarrekeningen en termijnrekeningen met gespreide looptijden.

Beleg niet enkel op kortlopende termijnrekeningen. Het is niet verkeerd om vandaag ‘opportunistisch’ de hogere kortetermijnrente mee te pikken met een stuk van het vermogen, maar dit is een eindig verhaal. Op termijn zal de rentecurve terug normaliseren en zal een belegging op lange termijn een hogere vergoeding geven dan een belegging op korte termijn. Dit is financiële logica. Mis deze trein niet door vandaag alles op korte looptijd te beleggen.

Kies dus voor gespreide looptijden.

  • Beleggingsverzekering

Een tak 26 is een belegging waarbij de verzekeringsmaatschappij naast kapitaalbescherming ook een gewaarborgde interest biedt. Die kan jaarlijks verhoogd worden met een winstdeelname. Een tak 26 is geschikt voor vennootschappen die op lange termijn willen beleggen (minstens 8 jaar) zonder risico te nemen.

  • DBI-fonds

DBI-fondsen zijn beleggingsfondsen die fiscaal voordelig zijn voor vennootschappen. DBI staat voor Definitief Belaste Inkomsten 

Dividenden en gerealiseerde meerwaarden uit deze fondsen worden grotendeels vrijgesteld van vennootschapsbelastingen.

Deze fondsen beleggen onderliggend maximaal in aandelen. De activaklasse bij uitstek om rendement na te streven. Het fiscale voordeel ondersteunt dit rendement.

 

Wat als u privé wilt beleggen?

U kunt voor net dezelfde aanpak kiezen. We bieden beleggingen aan die u helpen om uw vermogen op te bouwen in een portefeuille op maat van uw behoeften. Wij streven naar een optimale wisselwerking tussen uw beleggingen in uw vennootschap en privé, zodat u het gespaarde kapitaal gemakkelijk van uw vennootschap naar u privé kunt overdragen.

Enkele mogelijkheden om privé te beleggen:

  • Spaarrekeningen
  • Termijnrekeningen
  • Beleggingsverzekeringen
  • Fondsen
  • Fiscale oplossingen pensioenopbouw

Een laatste advies?

De hogere rente biedt extra beleggingsmogelijkheden voor de liquide middelen van uw vennootschap. Het is van cruciaal belang om ook nu keuzes te maken die het best passen bij uw behoeften en risicoprofiel, rekening houdend met de fiscale voordelen en het potentiële rendement. De experten van Bank Van Breda helpen u graag bij het maken van die juiste keuzes!

 

Niet speculeren, wel beleggen

Er is een fundamenteel verschil tussen ‘speculeren’ en ‘beleggen’. Bij Bank van Breda gaan we resoluut voor ‘beleggen’, professioneel en privé.

Speculeren doet u eerder op korte termijn met als doel snel winst te maken.

Door te beleggen in een goed gespreide portefeuille willen we gemoedsrust creëren voor onze klanten.

Omdat iedereen anders is en andere prioriteiten in het leven heeft en die prioriteiten ook kunnen veranderen, is dit zonder twijfel maatwerk.

Pas als deze inzichten duidelijk zijn, kunnen we invullen met de juiste producten op de juiste plaats en voor het juiste doel.

 

 

Vastberaden om de beleggingsmogelijkheden voor de cash van uw vennootschap te optimaliseren?

Doe een beroep op onze experten!

Barbara Claeys
Barbara Claeys

Blog

Van plan om vastgoed te onttrekken uit uw vennootschap? Het laatste standpunt van VLABEL biedt nieuwe perspectieven!

Vastgoed overhevelen naar privé voor € 50? Dat kan vanaf nu dankzij de regelwijziging van de Vlaamse Belastingsdienst. Dit is eerder een uitzondering dan de regel. Ontdek of u in anamerking komt.

Vlot en veilig betalen op vakantie? 5 concrete tips!

De zomervakantie staat voor de deur en u pakt binnenkort weer de valiezen in om even heerlijk te gaan ontspannen. Maar hoe zorgt u dat u vlot en veilig betaalt in het buitenland? Hier onze 5 tips!

ECB verlaagt rente voor het eerst in vijf jaar. Wat betekent dit voor u?

Een éérste voorzichtige renteknip van 25 basispunten in 5 jaar door de ECB is een feit. Wat betekent dit voor u?

Lees meer updates