Dankzij ons beleggingsplan genieten we van een dubbel voordeel: we gaan voor een beter rendement én leren veel bij over beleggen.

Benjamin De Becker
  • Arts in opleiding, binnenkort cardioloog
  • 31 jaar
  • Gehuwd met kindergastro-enteroloog Julie Nguyen (31)
  • Zoontje Louis (6 maanden)
  • Klant bij Bank van Breda sinds 2018

Als kind al fascineerde de werking van het menselijk lichaam me mateloos. Het feit dat zowel mijn grootvader als tante arts waren, zal ergens wel een rol gespeeld hebben. Op iets latere leeftijd kreeg ik naast de wetenschappelijke fascinatie ook steeds meer belangstelling voor het menselijke en sociale aspect van geneeskunde. De puzzelstukjes vielen perfect in elkaar toen ik een studierichting moest kiezen. Ook ik wilde ooit als arts mensen bijstaan. Momenteel ben ik nog in opleiding. Voor het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) doe ik onderzoek naar urinezuur als risicofactor voor hart- en vaatziekten. Volgend jaar volg ik mijn laatste jaar cardiologie in Charleroi.

Ook Julie kreeg als dochter van een psychiater de liefde voor lichaam en geest met de paplepel mee.  Julie is van nature een zachtaardig iemand. Ze heeft bovendien een enorme boon voor kinderen. De perfecte combinatie om op haar achttiende te kiezen voor de studie pediatrie  met als specialisatie kindergastro-enterologie.

Julie en ik delen dezelfde passie en gedrevenheid. Mensen niet alleen lichamelijk maar ook emotioneel de nodige steun bieden, daar gaat het ons om. Elke dag opnieuw.

Dankzij de langetermijnvisie van Bank Van Breda hebben we veel meer gevonden dan enkel de financiering van ons appartement.

Persoonlijke begeleiding

Ik contacteerde Bank Van Breda toen Julie en ik op zoek waren naar een hypothecair krediet voor ons appartement. Ik hoorde voor het eerst over de bank op de radio en had meteen oog en oor voor hun  specialisatie naar vrije beroepen toe.

Account manager Alexis Vandenbulcke was bereid om voor een eerste gesprek tot bij ons thuis te komen. Wat een comfort voor twee hardwerkende artsen. Onze werkuren zijn nu eenmaal niet compatibel met de standaard openingsuren van traditionele banken. We voelden meteen dat we persoonlijk begeleid zouden worden.

Dankzij de langetermijnvisie van Bank Van Breda hebben we veel meer gevonden dan enkel de financiering van ons appartement. Toen we het krediet tekenden, vond Alexis niet dat zijn taak erop zat. Hij keek vooruit, dacht proactief en had het al vrij snel over de toekomst. Hoe konden we ons hierop voorbereiden? We vertelden Alexis dat we over enkele jaren graag een huis wilden kopen. Julie was toen nog zwanger en we wilden ons nog wat tijd gunnen om geld opzij te zetten. Bovendien moest ik nog mijn specialisatiejaar afronden.

Op basis van dit gesprek stelde Alexis voor een beleggingsplan uit te werken. We gingen op zijn voorstel in en genieten nu van een dubbel voordeel: we gaan voor een beter rendement én leren flink wat bij wat beleggen in de praktijk betreft.

Alexis raadde ons aan om voorzichtig te beginnen. Van het maandelijks belegde bedrag gaat 80 % naar een termijnplan dat het kapitaal beschermt tegen negatieve rente en 20% naar een beleggingsfonds. De kans bestaat dat we na mijn opleiding het dynamische gedeelte vergroten.

Ik heb er alle vertrouwen in. Alexis weet waar we naartoe willen. Hij praat open en eerlijk. Als hij ons het antwoord op een bepaalde vraag schuldig blijft, gaat hij binnen de bank op zoek naar een specialist ter zake. Deze manier van werken bevalt me. Ook ik doe dat als arts. Als ik twijfel, klop ik bij anderen aan. Ik wil mijn patiënten geen rad voor de ogen draaien. Eerlijk duurt het langst. En dat is Alexis zonder twijfel. Onze geldzaken zijn in goede handen, daar twijfel ik geen seconde aan. 

Barbara Claeys
Barbara Claeys

Blog

‘Patiënten hebben veranderende behoeften. Dus leggen ook wij als apotheker onze lat hoger. Ze stimuleren onze creativiteit en zin voor innovatie.’

Virginie Marcelis heeft sinds vijf jaar haar apotheek. Meer dan ooit zijn apothekers een belangrijke schakel in de eerstelijnszorg. Creatief denken en innovatie zijn bijgevolg een must!

Successieplanning met een artsenvennootschap wordt eenvoudiger

Johan Boes, expert bij Van Breda Advisory, legt uit hoe de successieplanning van artsenvennootschappen in elkaar zit na de hervormingen.

‘Enkel boeken verkopen is vandaag niet meer genoeg. Stad Leest groeide uit tot een mix van een cultuurcentrum, een winkel en een fijne ontmoetingsplek.’

Ondernemer Wouter Cajot is zaakvoerder van ‘Stad Leest’, de mooiste boekhandel van Antwerpen. De zaak groeide intussen uit tot een mix van cultuurcentrum, winkel en ontmoetingsplek.

Lees meer updates