Geen one-to-one dieetgesprekken in een praktijkruimte maar online, in groep en op een laagdrempelige manier. Dat maakt Healthy Habits zo vernieuwend en uniek.

Celien Rombouts
  • Zaakvoerster Healthy Habits

‘Op mijn vijftiende wist ik al dat ik diëtiste wilde worden. Mijn extreme interesse in het belang van voeding op gezondheidsvlak speelde hierin zeker een rol. Maar het feit dat ik toen zelf met een eetstoornis kampte, gaf zonder twijfel de doorslag. De opmerkingen uit mijn dichte omgeving over de extra kilo’s die er als puber bijkwamen, maakten me zo onzeker dat ik lichamelijk volledig in het rood ging. Ik leed aan boulimia nervosa, een eetstoornis met heftige eetbuien. Uit angst om bij te komen, verplichtte ik mezelf om na elke maaltijd over te geven. Twee jaar lang. Ik had bovendien een loopverslaving. Mijn lichaamsgewicht daalde zienderogen. Ik ondervond toen zelf aan den lijve waartoe een verstoorde relatie met voeding kan leiden. En hoe belangrijk het is om zo snel mogelijk uit die vicieuze cirkel te geraken. Vandaar mijn verlangen op jonge leeftijd om ook anderen hierin te helpen en begeleiden.

Na mijn middelbare schooltijd begon ik aan de studie ‘voeding en dieetkunde’. Ook al stonden mijn leerkrachten totaal niet achter dit plan. Ik zou de studie nooit aankunnen, zeiden ze. Maar dit gaf me net een extra drive om te bewijzen dat ik dat wel kon. En zo was het ook. Tot mijn stage in het derde jaar. Ik kon in een ziekenhuis aan de slag om maaltijdenbevragingen te doen. Van bed tot bed vragenlijstjes invullen, dat was mijn job. Ik vond het verschrikkelijk. Gelukkig kreeg ik in diezelfde periode ook de kans om in het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen (UZA) te starten op de afdeling pediatrie. Ik ben er twee jaar gebleven. Totdat ik uiteindelijk mijn eigen praktijk startte. Het begin van Healthy Habits.

Back to basics met intuïtief eten

Celien RomboutsIk heb even als een klassieke diëtiste gewerkt. Alles draaide toen om regeltjes, restricties en schema’s. Ik werd niet gelukkig van deze aanpak en mijn klanten duidelijk ook niet. Heel wat klanten kwamen na een half jaar terug omdat ze toch opnieuw waren bijgekomen. Ze voelden zich gefaald omdat ze het dieet niet konden volhouden. Te lui, te weinig karakter. Bijgevolg voelden ze zich nog onzekerder. Ze belandden in een vicieuze cirkel. Van kwaad naar erger.

Ik las toen enorm veel en volgde enkele opleidingen. Ik specialiseerde me in de psychologie rond voeding. Waarom weet iedereen wat gezond is maar passen we dit te weinig toe in ons dagelijks leven? Hoe komt het dat mensen ondanks alle initiatieven toch steeds zwaarder worden? Zo stootte ik op een dag op intuïtief eten. Ik kon me meteen in deze visie op diëten vinden. Weg van de regels en restricties. Back to basics. Eten alsof diëten niet bestaat. Vooral kijkend naar de emoties rond eten. Vanwaar komen die eetbuien en hoe kan je die voorkomen? Dergelijk eetgedrag wordt enerzijds getriggerd door onze dieetmindset maar ook door ons chaotisch en stressvol leven. We kunnen zo moeilijk grenzen stellen en hebben bijgevolg een overload aan werk. We negeren onze lichaamssignalen omdat we maar door blijven gaan. We grijpen bijgevolg te vaak naar snelle maaltijden en komen voortdurend bij.

In plaats van receptjes en quick tips gaat intuïtief eten terug naar de basis: durven grenzen stellen. Wie grenzen durft te stellen, wordt vanzelf rustiger en eet bijgevolg ook evenwichtiger en gezonder. Intuïtief eten pakt de oorzaak aan en is dus veel diepgaander dan de meeste diëten.

Online en laagdrempelig

Healthy Habits begeleidt eeuwige diëters naar een dieetvrij en gelukkig leven. We helpen mensen met het opbouwen van een gezonde levensstijl die écht bij hen past. En werken aan hun zelfbeeld zodat hun zelfvertrouwen opnieuw groeit. Dit doen we allemaal online op een heel laagdrempelige manier. Dus geen one-to-one gesprekken in een praktijkruimte. Net dat maakt Healthy Habits zo vernieuwend. Ik ben redelijk uniek in ons land als diëtiste die online trajecten en cursussen geeft.

Bovendien verlaagt net het feit dat alles online gebeurt de drempel. Heel wat mensen schamen zich als ze naar een diëtiste gaan. Bij Healthy Habits worden ze begeleid vanuit hun luie zetel. En in groep. Ook dat werkt stimulerend. De community ondersteunt elkaar. Dit zorgt er meteen ook voor dat ik de prijs binnen de perken kan houden en dat mensen geen grote bedragen hoeven te betalen om geholpen te worden. De trajecten kunnen bovendien op eigen tempo gevolgd worden. En er is een levenslange toegang tot alle info.

Healthy Habits begon als een sprong in het diepe. Maar als ik de resultaten bij mijn klanten zie, kan ik alleen maar trots zijn. We horen steeds meer succesverhalen.

Celien Rombouts
Zaakvoerder Healthy Habits

Steeds meer succesverhalen

Healthy Habits begon als een sprong in het diepe. Maar als ik de resultaten bij mijn klanten zie, kan ik alleen maar trots zijn. We horen steeds meer succesverhalen. Mijn team bestaat intussen uit drie medewerkers: een customer support manager, een grafisch designer en een marketeer. We willen vrouwen opnieuw laten stralen door hun lichaamsbeeld op te krikken en hun eetstruggles aan te pakken. Dat is ons ultieme doel. Daar gaan we voor. Elke dag opnieuw.’

null
Barbara Claeys
Barbara Claeys

Blog

Geld geleend aan uw vennootschap? Deze rente mag u aanrekenen!

Heeft u als aandeelhouder of vennoot geld ter beschikking gesteld aan de vennootschap, dan mag u op deze lening intresten of rente aanrekenen. Toch zijn er enkele regels. U ontdekt ze hier.

Van academische verdieping naar bedrijfsvernieuwing: een persoonlijk perspectief

‘Ik liet de academische wereld achter me na het afronden van mijn doctoraat en koos voluit voor Bank Van Breda.'

Lees meer updates