Je bent nu al enkele maanden verantwoordelijk voor Van Breda The SQUARE. Waarom is community building een must voor Bank Van Breda?

Bart Van Cauwenbergh: ‘Als bank positioneren we ons zeer sterk als vermogensbegeleider enkel voor ondernemers en vrije beroepen. We focussen ons volop op onze doelgroep. Net dat maakt ons als bank zo uniek en onderscheidend. Maar hoewel ik nog maar enkele maanden bij Bank Van Breda actief ben, viel er me al snel nog iets anders op. De persoonlijke aanpak en het warme contact tussen account manager en klant, dat is toch wel heel bijzonder. Onze account managers zijn echt dat luisterend oor voor onze klanten. Ze willen graag hun klankbord zijn. In een wereld die zo snel verandert, is het vinden van een partner in crime erg belangrijk.

Een community zorgt dan nog eens voor bijkomende dimensie. Naast het persoonlijk contact met de account manager staat er een netwerk van gelijkgezinden klaar. In deze veilige omgeving kunnen ervaringen gedeeld en ideeën gechallenged worden. Er is plaats voor inspiratie. Er kan vrijuit gepraat worden over overwinningen én valkuilen, zowel professioneel als privé.

Daarom is de community Van Breda The SQUARE zo belangrijk en waardevol . Voor Bank Van Breda maar vooral voor al die klanten die lid kunnen worden’.

Wat viel jou de afgelopen maanden nog meer op?

Bart Van Cauwenbergh: ‘Als buitenstaander is het vaak moeilijk te vatten wat Van Breda The SQUARE dan precies is, maar wie deelneemt aan de activiteiten ontdekt meteen de kracht en kwaliteit van deze community. Uiteraard is de activiteit, het thema of de spreker belangrijk om een publiek te prikkelen en te inspireren. Maar dé echte waardevolle momenten waarop onze ondernemers en vrije beroepen elkaar inspireren, vinden pas na de activiteiten plaats. Dan wordt er echt geconnecteerd. Het zorgde ook de voorbije maanden al voor interessante ontmoetingen en onvergetelijke gedachtewisselingen.

Klanten van Bank Van Breda zijn niet enkel een perfecte maar ook zeer dankbare groep om te mogen connecteren en inspireren. Het community team bestaat momenteel uit Pauline, Anaïs, Ingrid en mezelf. We begeleiden vooral de activiteiten. Nadien vinden de leden elkaar vanzelf. Ze komen op een heel spontane manier met elkaar in contact. Dat blijft steeds weer mooi om te zien!’

Wat mogen we dit jaar nog verwachten van Van Breda The SQUARE?

Bart Van Cauwenbergh: ‘Inspiratie en connectie blijven centraal staan bij Van Breda The SQUARE. Dat mag je dus zeker van ons verwachten. Maar wat de onderwerpen en sprekers betreft zullen we nog iets meer de actualiteit volgen. Wat zijn momenteel de noden, bezorgdheden en uitdagingen van onze ondernemers en vrije beroepen? Daar willen we nog meer op inspelen.

Tijdens de maand september focussen we ons op het thema energie-efficiëntie. Eén jaar na de energiecrisis blikken we kort terug maar bekijken we samen met onze leden vooral de mogelijkheden en opportuniteiten. In oktober inspireren we over het thema artificiële intelligentie. Welke impact heeft dit op onze toekomstige business? Hoe kunnen we als ondernemer of vrij beroep vandaag al een beroep doen op AI? De afsluitende thema’s in de maanden november en december zijn ‘war on talent’ en ‘jezelf beter omringen’. Twee brandend actuele thema’s waar je ook als ondernemer of vrij beroep niet meer omheen kan.

Kortom, genoeg topics, sprekers en inspiratie voor een geweldige tweede helft van het jaar. Waarom nog wachten om lid te worden? Jullie zijn van harte welkom! Ik beloof jullie nu al, jullie zullen er geen spijt van krijgen!’

Word nu lid van Van Breda The SQUARE.

Raak geïnspireerd over actuele topics dankzij onze community.
Barbara Claeys
Barbara Claeys

Blog

Hogere rente? Zo laat u de cash van uw vennootschap extra renderen!

Dankzij de gestegen rente is het interessant om cash binnen de vennootschap te beleggen. Uiteraard zonder uw strategie op lange termijn uit het oog te verliezen.

De ingrediënten van een unieke werkplek

In 2022 werd Bank Van Breda verkozen tot beste werkplek. Hoe creëert u een werkomgeving waarin alle medewerkers het beste van zichzelf willen geven? De ingrediënten van dit recept worden toegelicht in ‘Medewerkers aan zet’.

Hervormde investeringsaftrek: What’s in it for you?

De federale regering heeft onlangs een akkoord bereikt over de hervorming van de investeringsaftrek. Wat betekent dit voor u als KMO? Een overzicht!

Lees meer updates